Senioren

Ieder lid vanaf 18 jaar (peildatum 1 oktober) is senior. De seniorenwedstrijden worden op zondag gespeeld. Het is gebruikelijk dat elk lid van MHC Lelystad, naast het trainen en het spelen van de wedstrijden, individueel of als team een bijdrage levert aan het clubleven. Concreet betekent dat onder meer: bij een uitwedstrijd een rijdienst hebben en je scheidsrechterskaart (verplicht) halen om andere wedstrijden te fluiten.

Ook voor senioren biedt onze vereniging diverse mogelijkheden. Momenteel hebben we 7 senioren teams
  • Dames en heren spelen gescheiden
  • Wedstrijden vinden plaats op zondagen
  • Dames 1 en Heren 1 hebben een professionele (gediplomeerde) trainer en trainen 2 x per week
  • De overige seniorenteams trainen 1x per week
Trimhockey
Wil je lekker hockeyen maar geen competitie spelen dan zijn de trimmers wellicht iets voor jou? Trimhockey is opgezet voor de ouders van jeugdleden, maar anderen zijn uiteraard ook van harte welkom. De naam is wat misleidend, want er wordt niet getrimd maar gehockeyd, gewoon training en spel tegelijk. De trimhockeyers spelen mixed. Het begint met een paar rondjes warm lopen, een training van ander half uur en/of wat ballen heen en weer slaan. Regelmatig wordt er tegen een andere vereniging gespeeld. Het maakt niet uit of u nog nooit heeft gehockeyd of dat het heel lang geleden is. Het gaat om ontspanning door inspanning en om gezellig met elkaar hockeyen. Twijfel dus niet aan uw eigen kunnen, het belangrijkste is enthousiasme en plezier. Voor trimhockey kunt u bij Lelystad terecht op dinsdagavond van 19.30-22.00 uur. De trimhockeyers nodigen u van harte uit om, geheel vrijblijvend, een tijdje mee te doen. Vooraf aanmelden kan via het inschrijfformulier als proeflid.
  • Trimmers trainen 1x per week
  • Spelen een aantal toernooien per jaar waar je zelf van bepaalt of je mee wilt doen
  • Heren en dames door elkaar
  • Diversiteit in leeftijden
Zaalhockey
Iedere winterstop bestaat er voor alle teams van MHC Lelystad de mogelijkheid om deel te nemen aan de zaalcompetitie. Hieraan zijn voor het team extra kosten verbonden. Teams kunnen zich natuurlijk opgeven, mits zij dit op tijd aangeven. Je traint 1x per week in de zaal en speelt op zaterdag of zondag een wedstrijd. Houdt er wel rekening mee dat de reguliere sticks en schoenen in de zaal niet zijn toegestaan. Op de rubbervloeren van sportzalen zijn schoenen met blanke rubberzolen vereist. Ook dient gebruik te worden gemaakt van een speciale zaalhockeystick en een zaalhockeyhandschoen.