Trimhockey

Trimhockey is een prachtige manier om sport te beoefenen in teamverband in de buitenlucht. Het biedt naast de mogelijkheid van wekelijks een training en aansluitend een onderling partijtje ook de mogelijkheid af en toe onderlinge wedstrijd tegen een team uit de omgeving of een trimhockeytoernooi ergens in het land te spelen. De verplichting van een competitie ontbreekt.

Het trimhockey is zowel voor de ervaren als de onervaren speler. Er zijn mensen die graag (weer) willen spelen, ouders van hockeyende kinderen die ook enthousiast worden en ook het spel willen gaan leren, oud spelers die de vaste zondag niet meer willen of kunnen en hun spelletje niet kunnen missen. De leeftijd van de 'trimmers' varieert globaal gesproken van 30 tot 65 jaar. Er wordt bij MHCL getraind op dinsdagavond van 20.30 u tot 22.00 u. onder leiding van een ervaren trainer. We starten met techniek- en conditieoefeningen en spelen daarna onderling een partijtje. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar nog even na te praten aan de bar.

Met trimhockey zijn de gewone spelregels van de hockeybond (KNHB) van toepassing. De enige uitzondering is dat we gemixed spelen, met minimaal 5 vrouwen in het veld. De bal in het veld mag niet boven de knie komen en op het doel mag niet hoog worden geslagen. Bij toernooien en onderlinge wedstrijden kan er wel eens een kleine aanvulling op de spelregels zijn.

De contributie voor het huidige seizoen kunt u vinden onder 'Lid Worden' - 'Contributie' (in het menu aan de linkerzijde van deze website).

Je bent altijd van harte welkom om te komen kijken of om het een keer te proberen. Je kan je aanmelden via de website.

Sinds jaar en dag organiseren de trimmers van de MHC Lelystad het Witte Donderdag Toernooi. De donderdag voor pasen spelen tussen de 6 en 8 teams uit Nederland een aantal wedstrijden tegen elkaar. De winnaar krijgt een mooie wisselbeker en natuurlijk is het daarna nog even gezellig napraten aan de bar, of alle nog aanwezige energie kwijt raken op de dansvloer.

Vandaag jarig
Iwan Kalisvaart