Besluit Zaalhockey versie 3.0

Bijgewerkt: augustus 2017

Onderstaand het besluit van MHC Lelystad aangaande deelname aan de zaalhockey competitie 2017-2018. Wij vragen alle spelers/speelsters en ouders/verzorgers kennis te nemen van onderstaande voorwaarden.

ABCD jeugd teams, 8-tallen, 6-tallen en Senioren.

Aanmelden kunt u via https://team.lisa-is.nl/login tot en met 17 september 2017.

Het 5ejaar (2017/2018) proberen we met 35 teams deel te nemen aan de zaalhockeycompetitie.
Uitzonderingen hierop zijn vooralsnog de 3-tallen, benjamins en Funkey’s.

Contributie

De contributie staat los van de standaard contributie voor veldhockey en bedraagt € 67,50 per deelnemer aan de zaalcompetitie. De contributie zal in 2 gelijke termijnen worden gefactureerd.

Opbouw contributie:

• Kosten inschrijving competitie KNHB
  • Kosten zaalhuur trainingen
  • Kosten zaalmaterialen (hoezen + plastic gespen legguards)

Zaalteam

Een zaal team mag maximaal 12 spelers opvoeren op het wedstrijdformulier. Er staan niet meer dan 6 spelers tegelijk in het veld. Een team mag wel uit meer spelers bestaan. De 'extra' spelers zitten tijdens de wedstrijd op de tribune. Rouleren van spelers is een verantwoordelijkheid van de coach.

Zaaluitrusting

Ieder speler dient over de volgende materialen te beschikken, deze materialen zullen door de spelers zelf worden aangeschaft.:

• Zaalhockeystick
  • Zaalhandschoen
  • Sportschoenen waarvan de zool niet afgeeft
  • Ook hier zijn een bitje en scheenbeschermers verplicht

Voor de keepers geldt een aanvulling op bovenstaande:

• Hoezen voor legguards
  • Plastic gespen voor legguards
  • Keeperstick is toegestaan

Kosten voor aanvullende keepersmaterialen zijn verwerkt in de contributie en zullen door de MHCL ter beschikking worden gesteld. Let op: Het betreft één set hoezen en één set gespen per seizoen.

Trainingen

Ieder team dat deelneemt aan de competitie zal in de zaalhockey periode één keer per week in de zaal trainen, met een totaal van negen trainingen. De trainingen zullen op vergelijkbare wijze als op het veld gegeven worden. De locaties voor de trainingen zijn: "de Koploper",  "Rietlanden 1, Rietlanden 2". De trainingstijden, locaties en trainers zullen tijdig en per team bekend worden gemaakt.

Het wordt teams ten sterkste afgeraden om naast zaaltraining ook een veldtraining voor zichzelf op te zetten omdat de techniek en tactiek in de zaal sterk afwijkt van het veld is het uiterst verwarrend om beide systemen door elkaar te spelen.

Teams die de gehele periode in de zaal trainen en competitie spelen zullen veel voordelen halen uit deze ervaring, teams die wekelijks moeten schakelen tussen veld en zaal ondervinden hier echt alleen maar hinder van. Kortom, niet doen! Vanzelfsprekend kun je op het veld wel conditie trainingen doen.

Wedstrijden

De poule indeling en wedstrijdschema worden door de KNHB verzorgt en o.a. middels De standenmotor gecommuniceerd. MHC Lelystad valt onder regio midden. Het seizoen loopt van

4 December t/m 18 Februari. De wedstrijden worden op zaterdag én/of zondag gespeeld, ongeacht leeftijdscategorie, en kunnen door de gehele regio worden gespeeld e.e.a. afhankelijk van
beschikbare zalen. In blokken van 2 uur worden steeds 3 wedstrijden van 30 minuten gespeeld met telkens 10 minuten tussen de wedstrijden voor wissel van teams.

Kleedruimte

Indien een coach, manager, zaalleiding en/of trainer van een ander geslacht is dan de spelers is het vanuit de KNHB VERBODEN dat deze de kleedkamer ingaat voor een bespreking of controle. Indien je iets met je team wilt bespreken ben je verplicht een andere locatie te zoeken dan de kleedkamer hierover is geen discussie mogelijk en de KNHB heeft hier een duidelijk standpunt in genomen.

Het overtreden van bovenstaande kan leiden tot een boete.

Coach / Manager

Ieder team heeft een coach en/of manager welke verantwoordelijk is voor het team en hierop ook kan worden aangesproken door de zaalleiding en/of scheidsrechter. Zonder coach of manager kan de wedstrijd niet aanvangen.

Zaalleiding / Zaalwacht

De zaalleiding draagt de verantwoordelijk voor o.a. de wedstrijdtafel, speeltijd, toezicht in zaal en kleedkamers, invullen van wedstrijdformulieren en bestaat bij voorkeur uit 2 personen van minimaal 18 jaar (ouders/verzorgers). Ieder team dat deelneemt aan de competitie dient te zorgen voor de eigen zaalleiding. Bij controle van de kleedkamers dient de zaalleiding van hetzelfde geslacht te zijn als de kleedkamer welke hij/zij wil controleren.

Arbitrage

Iedere wedstrijd wordt begeleid door 2 scheidsrechters uitgezonderd de 6-tallen en de 8-tallen deze hebben een spelbegeleider net als met veldhockey. De scheidsrechters zullen door de vereniging worden aangesteld, geïnformeerd en ingepland. Het is de verantwoordelijkheid van de scheidsrechters zelf dat zij tijdig aanwezig zijn voor de wedstrijden. De dienstdoende zaalleiding kan hierop toezien door van te voren de scheidsrechters te benaderen. De senioren dienen zelf een scheidsrechter te verzorgen dit is ook van toepassing bij een uitwedstrijd.

Briefings en evaluatie

In de aanloop naar het zaalhockey seizoen zullen diverse briefings plaatsvinden, bij voorkeur op een doordeweekse avond.

De betrokkenen worden hierover tijdig geïnformeerd.

Na afloop van het seizoen zullen we indien gewenst gezamenlijk bij elkaar komen om het seizoen met elkaar te evalueren. Hierbij zullen alle betrokkenen gelijktijdig worden uitgenodigd, eveneens op een nader te bepalen doordeweekse avond.

Boete
Indien een team een boete krijgt opgelegd door de bond dan zal de vereniging ook hier het beginsel hanteren dat de boete door het team zelf betaald dient te worden. Dit geldt ook voor kosten ontstaan uit het bewust aanbrengen van schade aan zalen, materialen, kleedkamers, sportcomplex, etc.

Vragen / opmerkingen

Voor vragen en of opmerkingen kun je contact opnemen met de zaalcommissie: [email protected]

Vandaag jarig
Iwan Kalisvaart