Laatst bijgewerkt op 26-10-2016

Waarom is het advies aan teams om alleen te gaan trainen in de zaal?
Zaalhockey en veldhockey zijn echt verschillende disciplines. Wie een seizoen zaalhockey doet en vervolgens het veld opgaat heeft daar zeker veel voordeel van, maar wie wekelijks moet schakelen heeft daar vooral last van. Praktisch: de riempjes met gespen van de klompen van de keeper moet gewisseld worden, met de gespen van het veld mag de keeper niet de zaal in en andersom de zaalriempjes zijn niet bestand tegen het veld. het wisselen van deze riempjes is een flinke klus.

Kunnen jongste jeugd teams ook in de zaal trainen?
Voor zaalhockey zijn balken nodig, deze zijn alleen in de Koploper, Rietlanden 1, Rietlanden 2 en Rietlanden zaal aanwezig. In deze vier sporthallen is nauwelijks nog ruimte voor extra trainingen. Mocht hiervoor toch animo zijn vernemen we dit graag van de betreffende coach.

De meeste veldteams bestaan uit meer dan 12 spelers kunnen (veld)teams worden opgesplitst?
Het opsplitsen van teams wordt in principe niet gedaan. de zaalteams worden dan over het algemeen te klein en het komt de teamgeest zeker niet ten goede. Ook het evt. aanvullen vanuit een 2e team (indien mogelijk) doet naar ons inzicht meer kwaad dan goed.

Een wedstrijd duurt slechts 30 minuten, komen spelers/sters wel voldoende aan spelen toe?
Zaalhockey is in vergelijk tot veldhockey veel sneller in een hoger tempo en daarmee intensiever. Het doorwisselen van spelers/sters tijdens de wedstrijd wordt daardoor in de zaal veel vaker gedaan dan op het veld.

Indien een team groter is dan 12 spelers/sters zitten er een aantal op de tribune komt iedereen wel voldoende aan spelen toe?
Er worden ca. twaalf wedstrijden gespeeld, twee per speeldag verdeeld over totaal zes speelweekenden en er wordt altijd gespeeld, het weer heeft geen invloed op het spel. De wedstrijdindeling is niet eerder dan ca. tien dagen voor start competitie bekend en zal dan direct gecommuniceerd worden.
De coaches zorgen voor het rouleren van de spelers/ster op de tribune.

Is het mogelijk om buiten de trainingen en wedstrijd om in de zaal te hockeyen?
Er is ruimte om tijdens de kerstvakantie, voor alle deelnemende teams, oefenpartijtjes tegen elkaar te spelen. Buiten de genoemde zaalhockeymomenten zijn er vrijwel geen uren in de Koploper of Rietlanden 1, Rietlanden 2 en Rietlanden zaal beschikbaar voor extra zaalhockey.

Is er subsidie vanuit de club mogelijk?
De vereniging zal in principe geen subsidie of sponsoring aan een speler/ster of team verlenen.

Aanpassing van de contributie, aanschaf van extra zaalhockeyspullen, al met al best een investering. Maar wat zijn de extra kosten voor zaalhockeymateriaal?
Wij realiseren ons de financiƫle belasting die zaalhockey met zich mee brengt. Hierom hebben we allereerst kritisch naar het contributie bedrag gekeken en trachten we met o.a. het spreiden van de contributieafdracht de financiƫle druk per speler/ster binnen de perken te houden.
Zaalsticks kun je online bestellen bij onze sponsor TGI de kosten zijn € 39,00 i.p.v. € 59,00,
een zaalhandschoen heb je al vanaf € 19,95 en als schoenen kun je eventueel je gymschoenen gebruiken.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van zaalhockeymaterialen?
We hebben dit jaar geen afspraken gemaakt met een leverancier voor het aanschaffen van materialen vanzelfsprekend kun je hiervoor terecht bij bijv. de Hockey Republic in Bussum of diversen websites.

Niet deelnemen aan de midwinter competitie (MWC), levert dat een besparing op?
De midwinter competitie (MWC) zit ingebakken in de veldcompetitie. Ooit is de MWC kosteloos door de KNHB opgezet vervolgens kosteloos voortgezet.
Deelnemen kost niets extra en niet deelnemen levert dus ook geen financieel voordeel op.

Gaat MWC gewoon door?
Hierbij zijn we afhankelijk van andere verenigingen en of er voldoende teams in het district zijn om een MWC op te zetten.

Het verschil tussen een zaalwacht en zaalleiding?
Hier zit geen verschil tussen het is exact hetzelfde echter worden beide benamingen nogal eens door elkaar toegepast.

Nog geen verslagen.
Design door EJA-webdesign | Powered by LISA