Nieuwsoverzicht
NIEUWS

16-10-2018
Europees voetbal kijken op de club!
 

Vanaf 6 november kun je elke dinsdag- en woensdagavond op een groot scherm Europees Voetbal kijken op de club! Alle liefhebbende MHCL leden zijn welkom. Noteer de data alvast in je agenda!

Tottenham-PSV 06-11 21.00 uur
Benfica-Ajax 07-11 21.00 uur
Ajax-Benfica 23-11 21.00 uur
PSV-Tottenham 24-10 18.55 uur
AEK-AJAX 27-11 18.55 uur
PSV-Barcelona 28-11 21.00 uur
Inter-PSV 11-12 21.00 uur
AJAX Bayern 12-12 21.00 uur

 
ARBITRAGE

14-10-2018
Uitslagen scheidsrechtersexamens
 
Afgelopen week waren de jaarlijkse scheidsrechtersexamens. Verplichte kost voor iedereen die in het seizoen 16 wordt of al is.  Namens de arbitragecommissie feliciteren wij Julie, Torn,  Tom, Naomi, Stijn, Brigitte en Tijs.  Speciale felicitaties naar Kathleen van 12!  Daarnaast zijn er ook weer enkele coaches die nu vol van spelregelkennis aan de kant staan.


Opgeroepen voor het examen waren 54 jeugdleden. Geslaagd 7, gezakt 19, niet komen opdagen 24. Speciaal voor die laatse 2 groepen volgen er over een maand nieuwe examens (14 nov). Berichtgeving volgt.
 
NIEUWS

2-10-2018
Hockeykampen bij MHC Lelystad
 
In de herfstvakantie (22-24 oktober) worden er weer super leuke hockeykampen georganiseerd bij MHC Lelystad voor de EF jeugd en CD junioren Geef je snel op via
 

30-8-2018
MHC Lelystad is vanaf dit seizoen rookvrij
 

MHC Lelystad geeft deze week bij de opening van het hockeyseizoen 2018 de aftrap voor het invoeren van een rookvrije hockeyvereniging. MHC Lelystad vraagt iedereen die op de vereniging komt het terrein voortaan rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil MHC Lelystad kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. De hockeyvereniging is de eerste rookvrije sportvereniging in Lelystad en verwacht dat andere verenigingen dit voorbeeld snel zullen volgen.

 

Wat verandert er bij MHC Lelystad

Iedereen is en blijft welkom op de vereniging. Dat geldt natuurlijk ook voor rokers. Wel is het hele terrein van de hockeyvereniging vanaf nu rookvrij. MHC Lelystad vraagt rokers hiermee rekening te houden en niet te roken op het terrein. Peter Hekking (bestuurslid):"De hockeybond heeft in 2017 een duidelijke keuze gemaakt door zich te verbinden aan de doelstelling van de Rookvrije Generatie.Daarnaast zijn er ook de leden en ouders die ons benaderen, en dat zijn er steeds meer, die een uitgesproken voorkeur voor een rookvrije sportomgeving voor hun kinderen. Een logische keuze dus voor onze vereniging, die voor ruim 70% uit jeugdleden bestaat

Veilig en gezond

Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrije hockeyvereniging bij. Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun mond stoppen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. Hoewel gelukkig bijna geen enkel kind jonger dan12 jaar rookt, is het wel belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.

 

Longfonds: op weg naar een Rookvrije Generatie

Roken speelt een belangrijke rol bij het krijgen van longziekten. Het Longfonds is samen met de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding initiatiefnemer van de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij te maken. Het Longfonds helpt kinderboerderijen en speeltuinen om rookvrij te worden. Zie ook www.longfonds.nl/rookvrij-spelen. 

 
Hoofdsponsor
 Vandaag jarig
Frédérique Suripatty
Nog geen verslagen.
Design door EJA-webdesign | Powered by LISA | Privacyverklaring