Dochters vs vaders

Dochters en vaders

Over jonge heldinnen en oude krijgers

Bij ieder team waarvan ze coach is, organiseert Karin Hermsen aan het eind van het seizoen een vaders-dochters wedstrijd. Een mooie traditie en deze keer was de eer aan MD2 die voor waardige slot van een mooi seizoen mocht zorgen. De vaders verschenen zoveel mogelijk in het wit om te laten zien dat ze bij hun dochters op bezoek waren. Boas, de broer van Amber floot de wedstrijd, Margie de moeder van Rosalie coachte de vaders. Karin zelf was coach/speelster van de meiden, op zich een onverslaanbare combinatie. Op basis van de gemiddelde leeftijd van de vaders was de wedstrijd ingekort tot 2 x twintig minuten.

Al gauw na het begin namen de vaders een voorsprong, het hele team scandeerde luid: ‘tien, tien, tien.’ De moeders aan de zijlijn, lekker in het zonnetje, applaudisseerden beschaafd.

Kort daarna was het 2-0 voor de vaders en een afstraffing dreigden voor de meiden die met zoveel plezier dit jaar samen hadden gehockeyd. Met hun ontembare werklust zetten ze druk op de tegenstander en de tot dan zo solide verdediging bezweek: 2-1. Geprikkeld sloegen de vaders terug en de marge werd weer twee doelpunten. Nog meer inzet van de meiden: een subtiele combinatie en jawel hoor, kort voor rust stond het weer 3-2.

Na de pauze namen de speelsters van MD2 het heeft is handen en in een mum van tijd stond het 4-3. De oude krijgers, samen toch goed voor zo’n slordige 500 jaar, sloegen nog één keer toe 4-4. Daarna was het beste er wel af en kregen de meiden grip op de wedstrijd. Ze liepen snel uit tot 6-4 en de totaal uitgeputte vaders waren blij dat kort daarna het eindsignaal klonk. Nog even een groepsfoto en daarna naar de barbecue op de boerderij van de ouders van Brigitte. Mooier wordt het hockeyleven niet.

Meiden bedankt voor het prachtige seizoen!

De ouders

26-5-2020 PR

Wil je reageren op het nieuws ?

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?