Doetinchemse Hockey Club D1 - Dames1: 1 - 2

Gespeeld op: 8-9-2019

De beste scoorders komen van Lelystad
Doetinchem Dames 1 - Lelystad Dames 1 1-2 (0-1)

Gisteren mochten we dan eindelijk onze eerste competitie wedstrijd spelen. De voorbereiding begon zoals gewoonlijk al in de auto. Joey reed mee met de partybus van Myrthe en Teri zat achterin waar ze ontzettend veel ‘leuke’ shows gaf. Die zouden we moeten opgeven voor Holland’s got no Talent! Wij waren ons tijdens de rit dus vooral aan het afvragen wat Joey bijna anderhalf uur stiekem zat op te schrijven: was het een juryrapport voor Teri’s kunsten, of had het iets meer met hockey te maken?
Ondertussen doorzocht Teri de auto van Myrthe en kwam van alles tegen. Haar favoriet is dan toch echt het oranje veiligheidsvestje. Ze kon er geen genoeg van krijgen en wilde hem niet meer uit doen. Want ja, alles voor de veiligheid! Op de club in het verre Doetinchem aangekomen, kwam Rebecca erachter dat ze voor het eerst in haar hockeycarrière haar rokje is vergeten. Ohnee hoe moet dat nu? Gelukkig hebben we het snel opgelost.

Eenmaal op het veld kwamen de felle roze hockeyballen van Joey de tas uit en het was tijd voor een potje balbezit na onze indrukwekkende warming-up. Een aantal meiden was nog even aan het overleggen wie vandaag wat doet met de aanvallende strafcorner en zochten de beste scoringshoek tijdens het inslaan. Helaas hadden we geen hoedjes mee, maar dat hebben we mooi opgelost met de shampoo en de vele waterflesjes van Amber. Door al die flesjes had Am alleen geen plek meer voor haar bitje, want die was vermist. Dikke paniek, waarschijnlijk omdat het de eerste wedstrijd is van dit seizoen. 

Daar was het dan eindelijk tijd voor de line-up. Je hoort Alberts al zeggen: “Ga op nummer staan!”. De sfeer zit er al goed in, dat is wel te merken. Eventjes nog bijeenkomen voor het laatste praatje voor de wedstrijd van onze aanvoerster Amber en de welbekende yell. Het gaat beginnen. 
Laura zit op de bank geblesseerd, dus we hebben even moeten schuiven met spelers aangezien we niet veel verdedigers hebben. Geen zorgen, want met Dominique, Amber, Alberts en Larissa als basis achterhoede komt alles goed. 

Joey vindt dat de 17,5 minuten voor het eerste kwart veel te snel gaan. Ja Joey, time flies when you’re having fun. Tijdens de eerste rust ons eerste kritiekpunt: de aanname. Doetinchem kan alleen doorbreken als wij slordig aannemen. Dus meiden hup er weer in en let op de aannames!

Julia is in de cirkel. Ze zit in een battle met de keeper en tegenstander. Ze heeft de battle gewonnen en dan geeft de scheids een strafcorner aan. Lekker, in de 22ste minuut onze eerste aanvallende strafcorner. Alberts als onze aangeefster en Dara neemt hem aan. Ze slaat op doel, helaas net naast. Op het middenveld lijkt de tegenpartij niet helemaal te weten waar ze moeten lopen, waardoor ons middenveld in de war raakt. Het is wel een goed teken, alleen heeft Lelystad dat nog even niet door. 
En dan breekt Myrthe samen met Julia door het midden richting de cirkel. Ohnee, bal wordt onderschept en breekt door richting ons doel, maar onze Larissa is op tijd. Gelukkig maar! 
De bal wordt weer onderschept en er komt een schot op ons doel. Hij was gelukkig mis, komt door Kim die iedereen intimiderend aankijkt. Niemand komt langs onze topper Kim!

Femke is lekker aan het dribbelen en speelt de tegenpartij zo voorbij op weg naar de cirkel. Helaas missen we de kansen op het doel. 
Het gaat lekker, er wordt lekker druk gezet door Lelystad. We zijn vol aan het aanvallen. Fenna heeft de bal. Doetinchem laat haar gewoon met de bal lopen en Fenna scoort hoog in de kruising. Yes! Nu staat het 0-1 voor Lelystad. Nu nog zo houden! Amalia heeft de smaak te pakken en ramt de bal lekker hard de cirkel in. Jammer genoeg stond er niemand bij de tweede paal om hem nog een zacht tikje te geven. Lelystad heeft ten opzichte van Doetinchem ontzettend veel kansen. De werklust is zeker aanwezig en er wordt echt hard gewerkt met elkaar. Rebecca heeft elke bal, ze onderschept zowat elke bal. Lekker bezig, niemand komt langs haar.

Toch wordt er een tegen doelpunt gescoord. Hè wat jammer, hij kwam via een stick van Lelystad in het doel. Praktisch heeft Doetinchem dus niet gescoord. Lelystad was eventjes in de cirkel de draad kwijt. Dus daar is nog een kritiekpuntje. We moeten oefenen met de posities in de cirkel als er verdedigd moet worden. Het gaat weer lekker en daar hebben we weer een strafcorner. Alberts geeft weer aan maar dit keer mag Amalia op doel slaan. Jammer, hij is mis! Rachel is ook lekker aan het aanvallen daar voorin. Ze krijgt een mooie bal van Amalia, maar Rachel redde hem net niet. Dominique is ook lekker bezig op rechtsachter. Ze blinkt er vandaag echt uit op het achterveld. Rachel krijgt de bal en rent de cirkel in. De bal gaat door de tegenstander en jahoor weer een strafcorner. De meiden zijn zenuwachtig, want het staat 1-1. Je hoort Julia al keihard roepen: “Pak de rebound”. Amber is zich achter een beetje aan het vervelen. En meteen breekt er een bal door. Nou, Amber dan heb je meteen weer wat te doen. Net zoals Kim. Het is zo rustig achterin die is lekker van de wedstrijd genieten. 

Fenna zet weer druk en loopt via de zijkant naar voren speelt de bal af. Julia sprint vol naar de bal, maar de tegenpartij heeft hem net eerder. Ze speelt hem naar de zijkant en de bal is uit. Fenna wil hem aan de zijkant uitnemen, maar de scheidsrechter geeft aan dat het een achterbal is voor Doetinchem. Huh? Wat gek, had hij dan echt niet gezien wat er gebeurde? Maar Lelystad weet de bal te onderscheppen en we krijgen weer een strafcorner mee. Nu krijgt Fenna hem aangespeeld. Ze wil de bal op doel spelen, maar een tegenstander ramt vol met haar stick tegen haar knie aan. Fenna valt met beide knieën op de grond met haar handen vragend omhoog. Ze kan niks, want Doetinchem zit met hun billen in het gezicht van Fenna. Een beetje vreemd wel. Femke krijgt de bal rent de cirkel in en krijgt de kans om op doel te slaan. Femke slaat en yes tweede doelpunt is binnen. Dit doelpunt was ook mooi in de kruising. Prachtig!

De drie punten zijn mee gegaan naar Lelystad. Volgende week ontmoeten we HC Nijkerk Dames 1 op ons mooie waterveld, wie is er bij? 
Zondag 15 september om 12.45 uur, veld 2. Sportparkweg Lelystad

Ps: Marnix Poelman, er is nu geen excuus voor afwezigheid

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Nijkerk D1
Lochemse Hockey Club D1
H.C. Eemvallei D1