Dames1 - Nijkerk D1: 4 - 0

Gespeeld op: 15-9-2019

Als de zon schijnt, moeten wij ook shinen
Lelystad Dames 1 - HC Nijkerk Dames 1 4-0 (1-0)

Afgelopen zondag was er weer eens sprake van een ouderwetse (net niet complete) super sunday. Zo super, dat zowel de heren als wij aan mochten treden tegen de eerste teams van Nijkerk. Het was dan ook geen verrassing dat het om 11 uur al rood zag van de dames 1 speelsters om onze mannen naar de winst te juichen. Jammer genoeg moesten wij halverwege de wedstrijd de kleedkamer in om ons op onze eigen wedstrijd voor te bereiden, anders hadden de heren zeker gewonnen.

Terwijl de zon strak boven ons mooie waterveld aan het branden was, verzamelden wij ons op het veld om de roze ballen te laten rollen. En zoals het spreekwoord zegt: een goede voorbereiding is het halve werk. Een hele lekkere warming-up was het niet, dus dat betekende dat we extra moesten knallen tijdens de wedstrijd.

En knallen deden we. Kwam het door de terugkeer van onze trouwe supporter Marnix Rogier P., of misschien door het lied wat onze heren ons aan het toezingen waren? Waarschijnlijk kwam het overgrote deel van ons snelle spel door de intensieve trainingen van Joey. Tijdens de eerste twee kwarten besloten we het vooral spannend te houden. We waren het overgrote deel van de tijd te vinden op de helft van onze tegenstanders, maar de bal wilde nog niet tussen de doelpalen belanden. Maar daar was Femke. In alle rust pakte ze de bal op na een strafcorner en pushte de bal zo het net in. Een voorsprong is toch wat fijner de rust in gaan.

Na de rust was het duidelijk dat de dames van Nijkerk zich niet zonder strijd gewonnen zouden geven. Nijkerk kreeg de ene na de andere strafcorner, maar onze superkeep Kim bleek weer eens onpasseerbaar. Terwijl de spanning zich opbouwde, vonden Laura T en Dara door middel van een een-tweetje Julia in de cirkel van Nijkerk en lag de bal weer waar hij hoort: in het doel van de tegenpartij. Ook Fenna kreeg hierdoor de smaak te pakken en werd weer flink onderschat toen Nijkerk haar een vrije slagkans op de kopcirkel gaf: 3-0. Terwijl iedereen dacht dat het spel gespeeld was, wilde Dara nog even laten zien wat ze in huis heeft. De bal vloog het doel van Nijkerk in en hiermee maakte Dara het laatste doelpunt van de wedstrijd. Een winst waar we met zijn allen voor hebben gestreden.

Komende vrijdag spelen we onze allereerste Silvercup wedstrijd ooit. Het is nét geen thuiswedstrijd, maar we verwachten wel een hoop supporters langs de lijn. Ja, we bedoelen jou Marnix. Tot vrijdag!

Buitenhout MHC
20.30 u