Dames1 - Lochemse Hockey Club D1: 4 - 2

Gespeeld op: 22-9-2019

Wanneer het niet je dag is, win je alsnog
Lelystad Dames 1 - Lochem Dames 1 4-2 (1-0)

Afgelopen zondag was het weer een super sunday op het terrein van Mixed Hockey Club Lelystad (MHCL). Zowel de heren als wij hadden de teams van Lochem uitgenodigd op ons waterveld.

In de kleedkamer kwamen we al snel in de stemming voor winst met de muziek die uit de box knalde. Eenmaal op held veld was het doel dus bekend: winnen. Helaas bleek dat ongeveer net zo makkelijk als het voor Fenna was om de muziek te kiezen, dus het eerste kwart bleef de stand 0-0. Het tweede kwart wist Fleur door de sterke verdediging van Lochem Femke aan te spelen die het eerste goal maakte. Of zat daar nog een stick van Tognetti tussen?

Met een 1-0 de rust in gaat, ben je niet bepaald gerust. Er kon nog van alles gebeuren, dus Joey liet ons nog even duidelijk weten dat de punten in Lelystad moesten blijven. Ik denk dat Joey te hard had gepraat, want in het derde kwart wist Lochem een strafcorner te versieren en speelde de bal via een slimme tip ons doel in. Als antwoord op dit zure tegendoelpunt pakte Fenna de bal weer op en kon meerdere spelers van Lochem voorbij voor zij de bal naar Tognetti speelde, die hem zo achter de keeper plaatste. Het leek inmiddels wel een tenniswedstrijd, want niet veel later stond Lochem in onze cirkel met alle chaos vandien. Via een dubieuze strafbal stond de stand opeens weer gelijk.
De doelpuntenregen hielt niet op nadat Fleur door middel van een strafcorner ons weer op voorsprong bracht, want daarna Julia wist de bal nog op onmogelijke wijze tussen de paal en de keeper door te tippen.

Heel erg tevreden waren we niet, maar Fenna en Rachel hadden een extreem lekkere lunch gemaakt wat voor een hoop positiviteit zorgde. Ook hoorden we vrij snel dat onze concurrenten/buren/ex-teamgenoot hun wedstrijd hadden verloren, waardoor wij de eerste plek in de poule hebben. Als kers op de taart wonnen de heren ook hun wedstrijd tegen Lochem.

Ook was Marnix weer van de partij, maar hij heeft niet gezongen.

Volgende week ontmoeten we HC Eemvallei Dames 1. Wie komt ons aanmoedigen?

Hockeyclub Eemvallei
12.45 u