Nieuwsafbeelding
Vandaag is er een mooie start gemaakt met de Grote Clubactie.  Burger Support en Buisman Makelaars BV kochten het eerste superlot van €150,-.
We vragen alle teams van MHC Lelystad mee te doen aan deze actie en loten te verkopen aan ouders, opa's & oma's, familie, vrienden, buren en kennissen.  
In de bijlage treft u het COVID-19 protocol van MHC Lelystad. Lees dit protocol goed door voordat u MHC Lelystad bezoekt.
(update 19 augustus 2020)
Nieuwsafbeelding
MHC lelystad doet dit jaar voor het eerst mee met de Grote Clubactie. Een geweldige actie waarvan maar liefst 80% van de opbrengst voor onze vereniging is! Wij sparen met deze actie voor een nieuw interieur in ons clubhuis voor een sterke  uitstraling, met maximaal zicht op de velden en een praktische sfeervolle indeling. Kortom een plek
Een maandelijkse column waarin dé Hockey-vader, vanuit zijn eigen visie, jou meeneemt in mooie, hilarische, emotionele belevenissen, ervaringen en verhalen binnen en buiten onze club ;) 
Klik op de bijlage om de column te lezen.
Beste spelers, ouders/verzorgers, 
De eerste wedstrijden op het veld zijn begonnen en maar de organisatie voor de zaalhockey is ook alweer van start gegaan.
Zoals wellicht bekend zijn we vorig jaar met maar liefst 23 teams van MHCL de zaal in gegaan.
Dit jaar kunnen net als vorig jaar de volgende teams in
Wij krijgen deze week een aantal vragen binnen naar aanleiding van de inning van het eerste deel van de contributie 2020-2021. Naar aanleiding van deze vragen willen we graag een aantal zaken nogmaals onder de aandacht brengen.
Contributieverhoging en betaaltermijnen
Op de ALV van 2 juli jl. is het voorstel aangenomen om de
Nieuwsafbeelding
Vanaf vrijdag 28-8 voert de MHC Lelystad de registratieplicht in voor bezoekers van 13 jaar en ouder van het complex. Dit geldt voor leden en niet-leden.
Het sportprotocol van NOC NSF verplicht sportverenigingen het volgende:
Voor eet- en drinkgelegenheden zoals sportkantines, clubhuizen en hun terrassen gelden de
Beste leden, ouders en verzorgende(n),
Voor een vereniging als MHC Lelystad is de inzet van vrijwilligers van groot belang. Zonder vrijwilligers functioneert onze vereniging simpelweg niet.
Daarom zijn we, met enige spoed voor de eerst geplande wedstrijddagen, op zoek naar de volgende vrijwilligers:
Gebruik zo min mogelijk materialen i.v.m. de hygiëne; Het gebruik van hesjes is verboden bij trainingen en (oefen)wedstrijden!
Iedereen is daarom vanaf heden verplicht om een rood en een wit clubshirt bij zich te hebben bij trainingen en wedstrijden. Zo kan in geval van voorkomende wedstrijdjes van kleur gewisseld worden.
Nieuwsafbeelding
Voor een vereniging als MHC Lelystad is de inzet van vrijwilligers van groot belang. Zonder vrijwilligers functioneert onze vereniging eenvoudigweg niet.
Voor de eerst geplande wedstrijddagen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die een bardienst willen draaien en naar vrijwilligers die bij de wedstrijdtafel willen
Alle MHC Lelystad jongste jeugd (Benjamins 3, 6 en 8 tallen) en ouders opgelet! Na een sportief en succesvol jaar voor de jeugd van MHC Lelystad, worden nu de voorbereidingen getroffen voor het nieuwe seizoen. En net als afgelopen seizoen wil het bestuur van MHC Lelystad ook het seizoen 2020-2021 enthousiast starten met een gezellige
GEANNULEERD IVM HOGE TEMPERATUUR19.00-20.30 uur
Kom in de zomervakantie lekker (door)hockeyen bij MHC Lelystad. Alle donderdagen van 17 juli t/m 13 augustus 2020. De deelnemers worden begeleid door ervaren hockeyers/trainers (heren en dames 1). De bar in het clubhuis is geopend.
Nieuwsafbeelding
Aan het eind van het seizoen zijn alle keepers en coaches gemaild met het verzoek de set in te leveren, dan wel op te geven of er onderdelen moeten worden vervangen.
Van een aantal teams heb ik geen respons gehad.

Dat is geen probleem als je volgend seizoen blijft keepen of coachen.
Nieuwsafbeelding
Gistermiddag is de eerste instaptraining van "iedereen doet mee” begonnen voor de jeugd 8-18 jaar. De enthousiaste deelnemers worden begeleid door Nick Overwater, Aad Lampers, Nick (jr) Overwater, Robin Kreuken en Kathleen de Wit. Er wordt een gevarieerd programma aangeboden om kennis te maken met de
Nieuwsafbeelding
Kom in de zomervakantie lekker (door)hockeyen bij MHCLelystad!
 
DINSDAG
Iedereen doet mee! (volwassenen)
Elke dinsdag van 21 juli t/m 11 augustus: 20.30 – 22.00 uur. (Neem je je vriend/vriendin/buurman/vrouw (gewoon) mee.

Aanmelden via:
Leden: via de Lisa app/Evenementen
Nieuwsafbeelding
Een geslaagde ALV
Met een ruime opkomst.
Gelukkig weer gewoon in de club met de mogelijkheid 1,5 meter aan te houden.
Fijn om weer zoveel mensen in onze club te zien. 
Nieuwe mensen werden gepresenteerd en oude leden namen afscheid. Sommige namen andere taken op zich en andere vullen die plekken weer op. Wij
Nieuwsafbeelding
Een geslaagde ALV D.D. 02-07-20
Met een ruime opkomst
Gelukkig weer gewoon in de club met de mogelijkheid 1,5 meter aan te houden.
Fijn om weer zoveel mensen in onze club te zien. 
Nieuwe mensen werden gepresenteerd en oude leden namen afscheid. Sommige namen andere taken op zich en andere vullen die plekken
Nieuwsafbeelding
Een geslaagde ALV
Met een ruime opkomst.
Gelukkig weer gewoon in de club met de mogelijkheid 1,5 meter aan te houden.
Fijn om weer zoveel mensen in onze club te zien.
Nieuwe mensen werden gepresenteerd en oude leden namen afscheid. Sommige namen andere taken op zich en andere vullen die plekken weer op. Wij hebben
MHC Lelystad doet mee!
Een saaie zomervakantie in en rond het huis? Niet als het aan ons ligt!
Voor alle thuisblijvers neemt MHC Lelystad deel aan: 'Iedereen Doet Mee'.
Kinderen (8-18 jaar):
Elke vrijdag van 24 juli t/m 14 augustus: 14.00 - 16.00 uur. 
Geef je op
Samen sterk voor MHC Lelystad. Onze vereniging doet dit jaar voor het eerst mee met de Grote Clubactie. Een geweldige actie waarvan maar liefst 80% van de opbrengst voor MHC Lelystad is! 
Wij sparen met deze actie voor nieuw meubilair in het clubhuis.
Ook de lotenverkopers (jij dus!) winnen ieder jaar mooie
Nieuwsafbeelding
Beste leden en betrokkenen, 
Algemene Leden Vergadering: donderdag 2 juli om 20.00 uur. Locatie: Terrein MHCL.
Info en agenda volgen!
Sportieve groet, 
Bestuur MHC Lelystad


Geen geld om mee te doen?
Ieder kind verdient het om aan sport,  kunst en/of cultuur te doen! Het Jeugdfonds betaalt voor kinderen van 0 to  18 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is om dat zelf te doen.
Ga voor meer informatie
Nieuwsafbeelding
Lieve LISA #3,
Een maandelijkse column waarin dé Hockey-vader, vanuit zijn eigen visie, jou meeneemt in mooie, hilarische, emotionele belevenissen, ervaringen en verhalen binnen en buiten onze club.
Nieuwsafbeelding
Hoezo geen zomervakantie?  Schrijf je in voor het unieke Hockey-kamp!
Hockeykamp bij MHCLelystad.  Uniek voor de jeugd van 6 t/m 15 jaar.
Yes! We mogen weer lekker hockeyen. In de zomervakantie (6-8 juli) komt Hockeykampen.nl voor het eerst naar MHCLelystad voor een tof kamp voor kinderen van 6 t/m 15 jaar.
Nieuwsafbeelding
MHC Lelystad is op zoek naar jou!

MHC Lelystad wil de dames afdeling uitbreiden van 2 naar 4 teams!
Daarvoor hebben we echter nog een aantal enthousiaste, sportieve dames nodig. 
Dames 1
Speelt 4e klasse en willen komend seizoen graag een gooi doen naar het kampioenschap.
Nieuwsafbeelding
Beste hockeyliefhebbers,
 
Vorige week werd bekend gemaakt dat ook hockeyers met een leeftijd van 18+ (senioren), weer mogen trainen in de buitenlucht.
Daarbij geldt dat de hygiënemaatregelen van het RIVM moeten worden gevolgd. Voor de senioren geldt dat zij tijdens het sporten 1,5 meter afstand moeten houden.
Nieuwsafbeelding
Beste hockeyliefhebbers,
Vorige week schreef ik dat we achter de schermen druk bezig zijn om opnieuw een start te maken voor het laatste deel van het seizoen, alleen voor de junioren voorlopig.
Maandag 4 mei aanstaande gaan we van start!
Het succes van de openstelling van de club hangt van ons allemaal af.
Nieuwsafbeelding
Ondanks dat we elkaar nu even (nog) niet zien, gaat de column "Lieve LISA" uiteraard gewoon door!
Lees 'm en geef vooral je reactie, zodat we elkaar blijven "zien".
Namens LISA: Fijne Koningsdag allemaal!
(Klik op de bijlage om de column te lezen) 
Nieuwsafbeelding
In de zomervakantie (6-8 juli) komt Hockeykampen.nl voor het eerst naar MHC Lelystad voor een tof kamp voor kinderen van 6 t/m 15 jaar. Het programma is helemaal geschreven voor jou, met verschillende thema´s die gedurende het kamp voorbij komen in de trainingen. Het worden geweldige dagen vol plezier, hockey en heel veel oranje!! 
Nieuwsafbeelding
Beste leden, 
we hadden jullie allen zéker willen vermaken met een goeie grap op deze dag!
Echter gezien de huidige omstandigheden, omtrent het Corona-virus, willen we jullie vooral op de hoogte houden middels informatie mbt onze club.
Een ieder is inmiddels ongetwijfeld op de hoogte van het laatste
Nieuwsafbeelding
ANDERHALF
 
Wat is de wereld ineens veranderd!
In anderhalve week, anderhalve meter, oftewel anderhalve hockeystick van elkaar. En uiteindelijk veel verder uit elkaar, even geen hockey… Ik hoop toch zo dat jullie zelf, je vrienden en bekenden allemaal vrij zijn gebleven én zullen blijven van het COVID-19 virus.
Nieuwsafbeelding
Een maandelijkse column geplaatst door dé Hockey-vader: "Lieve LISA"
Hij neemt je mee in de "perikelen" rondom de club; door middel van leuke en hilarische anekdotes, maar ook de verhalen achter onze teams, teamgenoten, trainers, coaches, vrijwilligers, trainingen, sponsoren etc.
Lieve LISA,
Nieuwsafbeelding
Beste leden, 
Vandaag is de contributiefactuur verstuurd welke, in geval van automatische incasso, rond 24 maart geïncasseerd zal worden. Voor de leden, die via factuur betalen, verzoeken wij uiterlijk binnen 14 dagen de resterende contributie te voldoen. Wij realiseren ons dat dit weliswaar een ongelukkig moment is omdat er
Nieuwsafbeelding
Een gezond lichaam in een fashionable outfit 
Met trots laten wij u weten dat Noteboom 4 Woman - Fashion & Lifestyle sinds 2004, naast trouwe supporter, ook sponsor is geworden van MHC Lelystad!
Noteboom 4 Woman, Kroonpassage 14 in Lelystad. https://www.noteboom4woman.nl/
Nieuwsafbeelding
A.S.F. Fischer BV is dit jaar 50 jaar in Lelystad gevestigd. 
Het bedrijf draagt Lelystad en in het bijzonder MHC Lelystad een warm hart toe. Daarom is A.S.F. Fischer BV vanaf 1 maart trotse sponsor geworden van de club.
Wij zijn ontzettend blij met onze nieuwe sponsor!
Nieuwsafbeelding
Superblij zijn wij om te kunnen melden dat ook De 4 Linden Makelaardij ervoor heeft gekozen, om per 1 maart, onze club te sponsoren.
De 4 Linden Makelaardij draagt onze vereniging een warm hart toe omdat een gezonde, sportieve, jeugd de toekomst is.
Wij zijn ook ontzettend blij met deze nieuwe sponsor!
Nieuwsafbeelding
Vanaf eind maart wordt er een maandelijkse column geplaatst door dé Hockey-vader: "Lieve LISA"
Hij neemt je mee in de "perikelen" rondom de club; door middel van leuke en hilarische anekdotes, maar ook de verhalen achter onze teams, teamgenoten, trainers, coaches, vrijwilligers, trainingen, sponsoren etc. 
Nieuwsafbeelding
Vanaf maandag 10 februari a.s. kun je in het clubhuis alleen nog (contactloos) pinnen. MHC Lelystad volgt hiermee de keuze van steeds meer verenigingen om volledig over te gaan op cashless betalen.


Waarom cashless?
Door nieuwe betaalmogelijkheden (o.a. smartphone en smartwatch) is cashless betalen bij onze club de
Gezocht, 1 scheids voor Ja1z (14:00) en eentje voor Mc1z (13:00). Wie helpt deze teams morgen?

26 november waren de (her)examens voor de spelers die gezakt waren en een hele groep voor wie het examen in oktober ongelukkig was gepland omdat ze in Londen waren met school. Opgeroepen voor het examen waren 54 leden.  5 afmeldingen  13 geslaagd 17 gezakt (waarvan een persoon zelfs meer fout dan goed) 19 niet
Nieuwsafbeelding
Bestel nu je Prinsheerlijke amandelletters en staven via MHC Lelystad en support daarmee onze club. We hebben een mooie deal kunnen sluiten met onze leverancier & sponsor Brood- en Banketbakkerij Prins. Van elke banketstaaf en banketletter gaat er een percentage naar de club. Je betaalt bij ons de normale winkelprijs. Dus je sponsort de club
Nieuwsafbeelding
Verplichte kost voor spelende leden die dit seizoen 16 worden (of al zijn)

Iedereen die in aanmerking komt ontvangt vandaag de uitnodiging voor deelname aan het examen en separaat een inlog naar de digitale leeromgeving van de KNHB.
Als je al eerder opgeroepen bent, dan krijg je de inlog niet opnieuw, maar kun je
Nieuwsafbeelding
MHC Lelystad heeft een omgeving waar gezond eten gemakkelijk is, omdat dit bijdraagt aan de gezonde leefstijl van onze leden en bezoekers. We vinden een gezond voedingsaanbod en een gezonde uitstraling belangrijk voor onze sportvereniging. Daarom werken we volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het
Ivm de herfstvakantie is er van maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober geen (jeugd) training.
Wil je toch hockeyen in de vakantie, check dan:
Kidspower Hockeykamp op MHC Lelystad Maandag 21 en dinsdag 22 oktober  C&D en E&F jeugd Inschrijven via www.kidspower.nl 
Of
Nieuwsafbeelding
Op dit moment is de verlichting van het veld 2 (waterveld) defect. Zonder verlichting is het ten strengste verboden om hier wedstrijden op het moment dat de schemering intreedt en er normaal gesproken verlichting gebruikt wordt. Er mag alleen op getraind worden!
Maak kennis met trimhockey op dinsdag 24 september tijdens de Sport- en Cultuurweek in lelystad!!!
Heb je afgelopen zaterdag ook weer langs de lijn genoten van je kind(eren) in het veld? Wat is hockey leuk hè en wat ziet het er makkelijk uit.
Wees eens eerlijk... hoe vaak heb je niet gedacht bij je eigen kind of een teammaatje;
Beste Leden,
Aankomende week starten de trainingen weer! Het schema hebben jullie vast wel al gezien in de hockeyapp van Lisa en op de website. Kijk even goed van te voren op welk veld je training hebt en voor de jongste jeugd in welk team je precies zit.
De keeperstrainingen zullen in de eerste week van september strarten
Nieuwsafbeelding
Op zaterdag 31 augustus organiseren wij de traditionele seizoensopening bij MHC Lelystad.
Met dit jaar maar liefst een shoot-out competitie in drie categorieën; - Jongste jeugd - Junioren - Ouders, trainers, veteranen en vrijwilligers
Jongste jeugd: Wie wordt shootout-kampioen van de benjamins, 3, 6 en 8-tallen en wie
Nieuwsafbeelding
MHC Lelystad heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering van 10 juli jl. een nieuw bestuur gekozen.


Kees Sipkes is de nieuwe voorzitter en vertelt: ‘We hebben een heel enthousiast bestuur kunnen samenstellen en zijn er klaar voor om in de komende maanden verder te bouwen op wat de stuurgroep 2.0 en het voormalige bestuur
Ook dinsdag 2 juli geen training, vanaf woensdag kan er weer getraint worden.!
Bij ltvl zijn ze gisteren bezig geweest met bestrijding.  Sportbedrijf komt dinsdag of woensdag bij Spirit.
De trainingen van maandag 1 juli zijn afgelast. Dinsdag houden we nog even onder voorbehoud of Sportbedrijf dinsdag of woensdag
Nieuwsafbeelding
Op dit moment wordt het sportpark Langezand geteisterd door processierupsen. De haartjes van deze rupsen (die in de eikenbomen zitten) waaien over de velden.
De brandhaartjes die de (eiken)processierups veroorzaken oogklachten, benauwdheid en jeuk. Om die reden is besloten dat de trainingen deze week komen te vervallen.
Nieuwsafbeelding
Beste Leden
Het is erg warm!! Toch willen we de trainingen wel door laten gaan. Het doel van de training is vooral kennis maken, de trainers passen de oefeningen aan naar een laag tempo en er zullen genoeg drink pauzes zijn.
Neem voldoende drinken mee!


Nieuwsafbeelding
Beste Leden,   Allereerst onze excuses, het heeft iets langer geduurd voordat de nieuwe teamindelingen zichtbaar zijn, dit komt omdat we het goed en nauwkeurig wilde doen. Vanaf vandaag in de loop van de dag zijn ze zichtbaar in Lisa team. 
Dames 1, 2 en Heren 1 en 2 zijn nog niet helemaal zichtbaar. meer informatie
Nieuwsafbeelding
MHCL en arbitragecommissie bedanken onze top 10 scheidsrechters voor hun grote inzet dit jaar bij het mogelijk maken van alle wedstrijden in weer en wind. Wie fluit gaat uit......Dit jaar naar de finale van de pro league.#bedanktscheids
Beste leden,
Omdat de begroting voor seizoen 2019-2020 en de opbrengst van het traject MHCL2.0 nog moet worden behandeld, is er op dinsdag 25 juni om 20.30 uur in het clubhuis een extra algemene ledenvergadering gehouden. Jullie ontvangen binnenkort per mail hiervoor een uitnodiging met de relevante stukken.
Het is bijna zover… de selectietrainingen.
Zoals eerder al gecommuniceerd via de mail, zijn er dit seizoen alleen selectietrainingen voor de 1steteams (daar waar nodig).
De trainingen zijn op:
Meisjes D1:
Dinsdag 18 juni            17.30-19.00 uur
Beste Spelers
Donderdag is er geen training! Vrijdag komen de trainingen voor de jongste jeugd (F, benjamins- en E-tallen)te vervallen
Voor de overige jeugd graag in overleg met de trainer.
NieuwsafbeeldingOp zaterdag 22 juni vindt op de club weer het jaarlijkse familietoernooi plaats; de kans voor alle jeugdleden om samen met (o)pa’s, (o)ma’s, broer(tje)(s) en/of zus(jes), vriend(jes), vriendin(netjes) of gewoon met teamgenoten op het veld te staan. Net als vorig jaar kan iedereen die dat wil op vrijdagavond 21 juni kamperen
Nieuwsafbeelding
Dit jaar gaat de Gouden Fluit naar Marc Bannink 
Deze prijs werd uitgereikt namens de arbitragecommissie tijdens de ALV. Marc krijgt deze niet alleen vanwege een groot aantal gefloten (en ingevallen potjes), waarmee meerdere wedstrijden zijn gered, maar ook omdat hij zich daarnaast  inzet om jonge scheidsrechters te
Ons heeft het verdrietige bericht bereikt dat op 4 mei Eltjen de Vries is overleden. Eltjen de Vries was voorzitter van MHC Lelystad in een tijd dat  onze club met tegenslag te kampen had. Het clubhuis brandde in 1995 af en er was sprake van een sterk dalend ledenbestand. Mede door zijn inzet is MHC Lelystad er weer bovenop gekomen. Er
Nieuwsafbeelding
Onze veteranen Jan Klein Swormink en Henk Kwast hebben vandaag een interland met het nederlands 80+ team gespeeld tegen Engeland. Stand 0-0
Nieuwsafbeelding
Pilot met headsets,

Onze club gaat beginnen met een pilot met RefCom4all. Dit is een systeem waarbij de scheidsrechters met elkaar in verbinding staan zodat ze tijdens het spel kunnen overleggen over beslissingen of zodat een begeleider aanwijzingen kan geven. We kunnen de hele maand mei gebruikmaken van de omgeving en
Nieuwsafbeelding
Praat mee over de toekomst van de club...en kom naar de pizza sessie! Wanneer: Dinsdag 14 mei Tijd: 19.30-21.00 uur Waar: Clubhuis van MHC Lelystad

Meld je aan via de LISA app (..meer/evenementen) en praat mee. Want de vereniging zijn we samen!
Graag tot ziens op één van deze
Nieuwsafbeelding
In de maand februari 2019 heeft de kantine van MHCL een ‘Gezonde Sportkantine Scan’ ondergaan door Team Fit. Onze kantine blijkt een voorbeeld te zijn voor andere verenigingen in Nederland! Zoals het er nu voorstaat zit de kantine van de club, met de aanpassing van het stukje beleid, op het zilveren niveau.

Nieuwsafbeelding
In de week van 19 april t/m 3 mei is de meivakantie.
De trainingen gaan tijdens de meivakantie niet door. 

Mocht er veel animo zijn om in de 2e week van de meivakantie door te trainen,  Dan vragen wij van jullie om zelf de trainer te benaderen en te zorgen dat er een volwassene aanwezig is.  Let op! maandag en
Nieuwsafbeelding
Het mega gave C&D Hockey Experience kamp is er weer in de meivakantie voor de sportieve en hockey leergierige kinderen van 10 t/m 13 jaar. Iedere dag beginnen we rond 9.00 uur en om 21.00 uur gaat iedereen voldaan naar huis om uit te rusten en te slapen. Jullie hebben dan al gegeten en een gave avond gehad.
Nieuwsafbeelding
Het mega gave E&F KidsPower hockeykamp is er weer in de meivakantie voor de sportieve en hockey gekke kids van 6 t/m 9 jaar.  Iedere dag beginnen we rond 9.00 uur en om 17.00 uur gaat iedereen voldaan naar huis om uit te rusten en te slapen.
 Het programma wat we gaan aanbieden, is een goede mix
Nieuwsafbeelding
Loop mee het veld op tijdens de finale van de Euro Hockey League bij Oranje-Rood op 22 april. ABN AMRO stelt 22 plaatsen beschikbaar voor de kids line up tijdens de finale. De winnaars lopen aan de hand van een speler het veld op, natuurlijk mag er een ouder mee en ervaren zij de finale in het stadion. Geef je snel op via www.grootsbegintklein.nl
Nieuwsafbeelding
Let Op  Voor de veiligheid van de deelnemers zal vanaf 16.00 uur tot 21.30 uur een gedeelte van het parkeerterrein en de weg richting hockeyvereniging MHC Lelystad  niet bereikbaar zijn voor auto’s en vrachtverkeer met uitzondering van hulpdiensten in geval van calamiteiten
Oo vrijdag 22 maart a.s. organiseert het
Nieuwsafbeelding
Trainers en Coaches  De KNHB organiseert een gratis opleiding voor zowel coaches als trainers 
In mijn MHC lelystad of in de app onder evenementen kan je hiervoor opgeven Inschrijving is noodzakelijk er zijn 25 plekken beschikbaar, na afloop krijg je ook een erkend certificaat van de KNHB 
In de vakantie is er geen training tenzij er iets anders is afgesproken met de trainer
Ook is veld 2 nog niet bespeelbaar. In week 9 hopen we dat het water snel wordt aangesloten 
De voorjaarsvakantie is van 18 februari tot met 24 februari
Nieuwsafbeelding
De btw verhoging en gestegen inkoopprijzen maken het helaas noodzakelijk om per 11 februari 2019 onze kantineprijzen over vrijwel de gehele breedte te verhogen. De afgelopen jaren hebben we onze prijzen niet of nauwelijks verhoogd. Naast de btw verhoging met 3% en de gestegen inkoopprijzen van de afgelopen jaren is er een noodzakelijke
Beste Spelers/Trainers

Op veld 2 is er helaas nog geen water beschikbaar waardoor het niet veilig is voor spelers om er op te trainen.
Daarom hebben we een ander schema dan jullie gewend zijn.
Ook voor de rest van de week is dit een probleem, houd het trainingsschema in de gaten er zullen wijzigingen
Nieuwsafbeelding
Mobiele app update naar versie 4.4  Wijzigingen iOS Index (a-z) is toegevoegd aan lijst met clubs; Weergave van telefoonnummers en e-mailadressen op het persoonlijk profiel is verbeterd; Volgorde van elementen op wedstrijd-detail is aangepast (minst gebruikte items onderaan); Youtube video wordt nu afgespeeld in de app i.p.v.
Nieuwsafbeelding
HockeyFood voor coaches (en TC's, trainers en leden) Hockeyfood is een nieuw online video platform voor in uw ClubApp. Het nieuwe gedeelte in de app genaamd 'HockeyFood' zal gaan fungeren als dé plek voor leuke, interessante en vooral leerzame videos. Waarbij de focus ligt op het nóg beter maken van coaches. Maar met ook genoeg
Naar goede traditie nodigt het bestuur bij de start van het nieuwe jaar al zijn leden uit voor de MHC Lelystad Nieuwjaarsreceptie. Deze leuke en informele bijeenkomst is  al aangekondigd op de website, facebook en Instagram, maar het leek ons ook leuk om u persoonlijk per mail uit te nodigen. Het is een mooi moment om met iedereen een
Benoemd tot leden van verdienste 2018: Een club kan niet zonder vrijwilligers en het bestuur is eenieder die zich inzet zeer dankbaar, hoe groot of klein de bijdrage ook is. Sommige vrijwilligers leveren jarenlang een bijdrage, vaak in meerdere rollen tegelijk. Daarom heeft de club het predicaat Lid van Verdienste in het leven geroepen. Tijdens
Vanaf a.s maandag gaan we de zaal in!!
Dit weekend zullen de laatste wedstrijden zijn, nog enkele hebben 1 december een inhaal wedstrijd.

Alle buiten trainingen komen vanaf 24 november te vervallen ook voor de jongste jeugd zal er geen trainingen meer zijn op de velden.
Beste spelers,
Over enkele weken begint de zaalcompetitie weer, een moment waar we allemaal naar uitkijken. Dat is ook het moment dat een aantal regels weer wijzigt ten opzichte van veldhockey.
Op 6 december vanaf 20:00 zijn jullie (scheidsrechters, spelers en geïnteresseerden) welkom in het clubhuis voor een avondje
Nieuwsafbeelding
Afgelopen week waren de scheidsrechtersexamens voor alle leden die 16+ zijn maar de eerste keer helaas niet geslaagd waren. Namens de arbitragecommissie feliciteren wij de volgende spelers.
Demi, Ferren, Hanna, Jesse, Renee, Renske, Thomas.  Ook nu zijn er weer coaches geslaagd die vanaf nu vol van spelregelkennis langs de
Loenen werd in de 2e ronde van de Silver Cup met 4-3 verslagen. Een mindere wedstrijd waar Heren1 zich uiteindelijk doorheen heeft geknokt. Er vielen slachtoffers, maar de 3e ronde is behaald!
In deze derde ronde is Abcoude Heren1 de tegenstander. Met een eerste plek in de 2e klasse lijkt het op het eerste, tweede en derde gezicht een
Nieuwsafbeelding
Beste leden,


Sportpaleis Almere heeft mooie zaalhockeyactie ook te bestellen in de webshop, zie onderstaande link.
De indoor actie is:  
Indian Maharadja Compo stick 59,95  +  Long Finger glove 21,95 van 81,90 voor 54,95. 
Beide modellen zijn reeds verkrijgbaar bij Sportpaleis
Nieuwsafbeelding
Mooi nieuws! Maar liefst 98% van alle LISA clubs zijn op dit moment over naar de vernieuwde hockey app. De oude ClubApp zal daarom vanaf woensdag 31 oktober niet langer werken. Wij verzoeken je om de onderstaande twee taken te doorlopen.
Na 31 oktober krijg je bij het openen van de oude app een foutmelding en zal deze zichzelf weer
Beste speler, of vader/moeder van speler.
14 november is het herexamen.  Je moet je kaart halen in het seizoen waarin je 16 wordt. Zodra je 16 bent en wedstrijden speelt, dan verwachten we dat je meehelpt en zo nu en dan een potje fluit. Daarnaast geldt dat de KNHB wil dat iedere speler van 16+ zijn of haar kaart
Nieuwsafbeelding
Afgelopen week waren de jaarlijkse scheidsrechtersexamens. Verplichte kost voor iedereen die in het seizoen 16 wordt of al is.  Namens de arbitragecommissie feliciteren wij Julie, Torn,  Tom, Naomi, Stijn, Brigitte en Tijs.  Speciale felicitaties naar Kathleen van 12!  Daarnaast zijn er ook weer enkele coaches die nu vol van
Nieuwsafbeelding
Beste speler, of vader/moeder van speler.
10 oktober is het scheidsrechtersexamen. Sommige zijn al een eind op weg. Het gros van jullie daarentegen moet zich 1) nog inschrijven en nog starten met oefenen (huidige voortgang 0% in de leeromgeving). Bij deze als service een herinnering voor jullie.
Beste Keepers,
Vanwege groot onderhoud aan het veld, kan de keeperstraining van Maandag 24 september niet doorgaan. Alle andere trainingen gaan wel door, het gaat dus alleen op de keeperstrainingen.

Nieuwsafbeelding
Beste leden,
De nieuwe ClubApp is gelanceerd. Met de input van veel hockeyclubs en gebruikers is deze geheel nieuw gebouwd. De app wordt automatisch ge-update via iTunes of Google Play. Als je inlogt krijgt je een persoonlijke timeline te zien met wat voor jou (en je broers/zussen, papa/mama) de komende periode relevant is. 
Nieuwsafbeelding
Beste scheidsrechters,
Fluiten van wedstrijden is onderdeel van onze clubregels. Voor sommigen is dat een moetje, maar anderen doen het met veel plezier.
Vind jij het fluiten van wedstrijden een leuke bezigheid en wil je kwalitatief stappen maken? Dat kan! Binnen de club lopen de nodige mensen rond met veel fluitervaring en vanuit
Nieuwsafbeelding
Verplichte kost voor spelende leden die dit seizoen 16 worden (of al zijn)
Aan het begin van dit seizoen staan er vooralsnog 1 avond in de planning om dit examen af te nemen op 10 oktober (mogelijk nog een inhaalavond). Iedereen die in aanmerking komt ontvangt binnenkort de uitnodiging voor deelname aan het examen en separaat een inlog
Nieuwsafbeelding
'sticks' betekent de stick boven schouderhoogte om de bal te spelen.
Tot en met het afgelopen seizoen was sticks alleen toegestaan bij de senioren en veteranen, niet bij de junioren. De KNHB was van mening dat deze regel bij het jeugdhockey eventueel tot gevaarlijke situaties zou kunnen leiden. Inmiddels zijn er goede ervaringen
Nieuwsafbeelding
Op zaterdag  15 september kun je op de club tussen 9 uur tot 12 uur, je op maat gemaakte bitje ophalen bij Esther Vastenhout
Nieuwsafbeelding
Reminder ledenavond bij Sportpaleis


Tijdens de MHCL klantenavond op 6 september a.s krijg je als MHCL lid 20% korting op hockeyartikelen zoals sticks, schoenen, tassen, bitjes, scheenbeschermers. Let op !  De korting geldt niet op het MHCL wedstrijdtenue ! Verder kun je ook een MHCL trainingspak bestellen De